29 123
發新話題

美聯今公布業績 中原上半年賺3.7億

美仔今日七度回購股份

美仔今日曾跌到老妖的2.4元以下入貨價,老妖,今次夠唔夠膽狙擊?

還有,美仔今日七度回購股份.

我剛才睇完淡友尅星個貼, 都唔未知點答佢, 如果老妖入貨, 最好都在[狙擊美聯]睇睇淡友尅星個貼先.

美聯買來坐貨問題唔大, 因為個價都好殘,
之但係, 我情願等佢再回一回, 買3988 / 1398 ,
我偏愛銀行股......
長線投資, 買1211, 173 . . . . . .
不過2009年大把機會, 我又唔急在一時,
我正準備多點資金, 打算於2009年3月落注. (好戲在後頭我睇 )
中期底浪係見16300點,
呢個時候係可以玩上升浪,
講真, 7000億邊救到市呀,
個市跌根本無得救.

地先生

引用:
原帖由 地先生 於 2008-9-29 23:01 發表
美聯買來坐貨問題唔大, 因為個價都好殘,
之但係, 我情願等佢再回一回, 買3988 / 1398 ,
我偏愛銀行股......
長線投資, 買1211, 173 . . . . . .
不過2009年大把機會, 我又唔急在一時, 2009年3月好戲在後頭我睇. :vic ...
美聯價已好殘!
無錯可以買,不過,而家抵買過美聯的股票已經大把!
還是否值得?

引用:
原帖由 如水 於 2008-9-29 11:33 PM 發表

美聯價已好殘!
無錯可以買,不過,而家抵買過美聯的股票已經大把!
還是否值得?
美聯都係炒股, 搏佢上升玩得過,
黃建業點會唔炒起佢 ?
我覺得用10分之1 o既資金玩o下1200 無傷大雅!

中期浪底係16300, 短期(呢半年) 未必會跌番落去,
個市可以反彈到23000都唔奇,
之但係2009年美企公佈業績, 就要走貨啦,
我自己, 在2009年1月至3月, 會小心d 貨.

另外, 我會於大陸十‧一 黃金周結束前完成中期買貨策略,
我覺得大陸十‧一黃金周結束後, A 股會反彈 !
以上係我投資策略......

地先生

相反理論

人人繼續睇淡,覺得價殘都唔敢買,根據相反理論,可能真係值得諗下入貨既時候?

留意 00384 中國燃氣
地先生

引用:
原帖由 明眼人 於 2008-9-30 01:55 AM 發表
人人繼續睇淡,覺得價殘都唔敢買,根據相反理論,可能真係值得諗下入貨既時候?
依家熊二係上升浪o黎o既,
之但係如果好似我咁, 手頭現金不足的話,
可留待2009年入市,
我自己睇係2009年3月左近, 美企公報業績之後,
但去到2009年入市, 要有耐性等,
因為要等埋個Alt -A 爆bowl.

( 次按8500億, Alt-A 10000億, 自己諗)
地先生

引用:
原帖由 地先生 於 2008-9-30 00:50 發表

美聯都係炒股, 搏佢上升玩得過,
黃建業點會唔炒起佢 ?
我覺得用10分之1 o既資金玩o下1200 無傷大雅!

中期浪底係16300, 短期(呢半年) 未必會跌番落去,
個市可以反彈到23000都唔奇,
之但係2009年美企公佈業績, 就 ...
有道理.好策略!有參考性!

29 123
發新話題