發新話題

狙擊美聯

下一站?

3.86元!

下一站3元

美仔今低見3.31元, 下一站3元

3.15元

今日美仔最低見3.15元.

幾時可以狙擊,可以留意:

1/ 看看美仔03至今股價配合成交金額圖,有一定啟示.

2/ 若黃主席發盈警,可能會大手回購.

寧買當頭起, 莫買當頭跌......

地先生

明眼人真有見地, 洞悉狙擊美聯的第一天條, 黃主席發盈警,
就是進攻的時候!

正所謂, 知天知地者 - 勝!

穿$3.00, 可否買多少? 請指點指點, 明眼人兄.

一點修正

剛向美仔條針收風,美仔好似下月中公布業績,根據聯交所規定,公布業績一個月前,黃主席不得買賣美仔股票.

所以,今次黃主席可能不用發盈警呢一招,改為趁業績公布時才出盡壞消息,然後炒起.

換言之,未來3星期,極可能是美仔撈底之時.

問題係,9月初樓市可能已轉旺,不過老妖你掌握市況應該叻過明眼人.可以咁講,怕失機會,又怕美仔再落,可在3元樓下先下注1/4或1/3,然後走著瞧.

最重要睇住美仔成交金額,住家每日千零萬,若黃主席出手至追貨,可能升左2成都未追到貨也!

講得冇錯, 又怕失機會, 又怕再趺落水坑.

正所謂又怕癢又怕痛, 點都好啦.

三皮樓下, 聽你說話.

脆脆地, 買多少..

執餐晚飯, 擦餐勁, 一定有幫主, 明眼人, 何斯人, 何必苦, 如水兄等等的份.

希望各位大佬賞面賞面..

不過首要, 要搵到飯錢先.

我而家要節衣縮食, 跑山鍛鍊身體, 籌措本錢.

引用:
原帖由 明眼人 於 2008-7-8 17:48 發表
美記股價係5蚊樓上企得一日,即刻碌番落來,如水,就快可以入貨啦.

明眼人就打算3蚊到3蚊6入市.

幫主,買1200定1003好?
引用:
原帖由 幫主 於 2008-7-16 04:44 發表

高息借貨, 包賺!

美仔今早低見4.06元, 大戶如水嫂即將入貨, 誰愿出高息, 大戶如水嫂大量貨借出, 搶先明眼人入貨前, $3.06就入貨還返比如水嫂, 差價1蚊, 包賺!

明眼兄:
今日尾市跌凸你個價, 3蚊大把沽盤, 你應該入咗唔少, 我想比D息你賺, 問你借貨沽, 等$2.4入貨還返比你, 2008-7-16我教人借貨, 包賺! 賺咗! 今次我想自己嚟!

回覆 #28 帮主 的帖子

駛乜同明眼人借貨咁麻煩,又要比息添.

其實好簡單,老妖想入貨,幫主想借貨,兩個對賭最好.

拿,如果今早打唔成8號風,如美仔開市個價低過3元,就計老妖入左3球貨(300萬),幫主借左3球,一旦跌穿2.4元或升穿3.2元就自動計數,好似牛熊證咁玩.

拿,明眼人唔大貪,求其邊個贏左就請大圍食飯,明眼人另外收番1皮野(既係1萬元)做公證費,其中半皮野會捐比地川地震!

咁樣,大家一定有餐食,又可以做善事,就咁啦.

如果想玩複雜的,明眼人幫兩家設計埋accumulator或者decumulator都得.

回覆 #28 帮主 的帖子

如水嫂話$4.05 入, 明眼人話3蚊到3蚊6入,老妖話3蚊入,你都叫人3.06就入啦, 美仔隻嘢咁多人揸咗, 冇咁易跌, 要到2.4, 明年啦, 你猛叫人借貨沽空, 蝕息都蝕死你啦! 點解你唔叫人借1003, 上落以倍數計, 仲好玩啦!

發新話題